Doprava na Tahiti a polynéských ostrovech

Jak se nejsnáze dostat do Francouzské Polynésie a jak se jednoduše a levně přepravovat po Tahiti a polynéských ostrovech?

Na dovolenou do Francouzské Polynésie?

Do Francouzské Polynésie se dostanete nejrychleji letecky. Největší letiště Polynésie je mezinárodní letiště Tahiti Faa'a (PPT), které je současně jedním z největších v Oceánii. 

Do Francouzské Polynésie se dá dostat také lodí, ať už na okružní plavbě, půjčené lodi nebo vlastní jachtě.

Doprava Polynésie

Doprava ve Francouzské Polynésii

Mezi polynéskými ostrovy se můžete přepravovat letadlem (s Air Tahiti). Levnější variantou je loď, záleží ale, kam přesně máte namířeno, protože přeprava po vodě trvá déle.  

Dopravu po silnici na ostrovech Tahiti a Moorea zajišťuje autobus Le Truck, který připomíná barevnou dodávku. Do vzdálenějších míst jezdí i opravdové autobusy.         

Na ostrovech Tahiti, Moorea a Bora Bora jsou kvalitní a dobře značené silnice. Ostatní ostrovy mají část cest nezpevněných, anebo s nekvalitním podkladem, ale i zde lze bez větších problémů cestovat autem i na kole. Na vzdálených a méně turistických ostrovech jsou většinou nezpevněné cesty a musíte mít auto s náhonem čtyř kol.

Doprava na Tahiti

Taxi je naprosto běžné na ostrově Tahiti. Jízda taxíkem je však velice drahá, většinou se vyplatí pronajmout si auto (na Společenských ostrovech je silné zastoupení známých mezinárodních půjčoven aut). Na ostatních ostrovech jsou zavedeny pevné ceny z místa na místo.

Pronájem auta na Tahiti je snadný. Malé auto vyjde na 60-80 USD/den, včetně pojištění a neomezeného počtu najetých kilometrů (k roku 2019). Ceny benzínu mírně převyšují ceny v západní Evropě, ale vzhledem k malé rozloze ostrovů nebude tato položka ve vašem rozpočtu nikterak výrazná. Malá auta jdou z ruky do ruky, čemuž často odpovídá i technický stav vozu. V půjčovnách jsou k dispozici také malé motorky a kola.

Zeptejte se nás

Jsme připraveni zodpovědět jakékoliv vaše dotazy. Nejste si jisti vhodností termínu, programu, fyzickou náročností nebo vás zajímá něco jiného? Ozvěte se nám telefonicky, emailem, případně využijte kontaktní formulář.