Letiště Tahiti Faa´a – vstupní brána do celé Polynésie

Letiště Tahiti Faa'a (PPT) je největším letištěm Francouzské Polynésie a současně jedno z největších v Oceánii. Rozprostírá se asi 5 km od polynéského města Papeete na ostrově Tahiti, více než 16 tisíc km od Prahy. Slouží jako vstupní brána nejen na ostrov Tahiti, ale i ostatní polynéské ostrovy.

Letiště Francouzská Polynésie

Kromě spousty vnitrostátních letů na okolní ostrovy jsou na letišti v provozu přímé lety na Nový Zéland, do Chile, Austrálie, Paříže nebo Japonska. Letiště je základnou leteckých společností Air Tahiti Nui (jen mezinárodní a dálkové linky) a Air Tahiti (jen tuzemské lety).

Terminál polynéského letiště Tahiti Faa'a je malý a ve srovnání s ostatními světovými letišti poněkud zastaralý. Splňuje však běžné standardy a snadno se na něm zorientujete. Otevřeno má 24 hodin denně.

Letiště Tahiti Francouzská Polynésie

Doprava z hlavního polynéského letiště

Z ostrova Tahiti je nejrychlejší cestovat letecky. Pro zajímavost, Francouzská Polynésie je držitelem titulu nejkratšího leteckého spojení na světě – mezi Tahiti a ostrovem Moorea, který trvá pouhých 15 minut. Na blízké ostrovy se dá dojet i prostřednictvím lodní dopravy, která je mnohem levnější alternativou (např. na ostrov Moorea). Přímo po ostrově se dá přepravovat autobusem, který je opravdovým zážitkem. Pokud nemáte v plánu urážet velké vzdálenosti, pak i na kole nebo mopedu. Na větších ostrovech (Tahiti, Bora Bora) je možné si půjčit auto. Taxi služba je na naše poměry drahým způsobem dopravy.

Zeptejte se nás

Jsme připraveni zodpovědět jakékoliv vaše dotazy. Nejste si jisti vhodností termínu, programu, fyzickou náročností nebo vás zajímá něco jiného? Ozvěte se nám telefonicky, emailem, případně využijte kontaktní formulář.

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

Získejte přístup ke zlevněným zájezdům a novinkám v katalogu a využijte slevy 500 Kč.