Výšlap na horu Mount Tapioi

Plánujete během dovolené ve Francouzské Polynésii zastávku na ostrově Raiatea? Vyšlápněte si na horu Mount Tapioi. Její vrchol nabízí nezapomenutelné panoramatické výhledy hned na několik nejznámějších polynéských ostrovů.

Výšlap na Mount Tapioi ve Francouzské Polynésii

Cestou na vrchol ostrova Raiatea

Mount Tapioi sice měří „pouhých“ 294 m. Ve srovnání s okolními ostrovy však hora vypadá vysoká a nabízí tak úchvatné výhledy na několik ostrovů a lagun.

Hora Mount Tapioi je přístupná z centra města Uturoa. Výšlap na horu není obtížný. Musíte si ale dát pozor na denní dobu, ve které vyrazíte, jinak se kopec změní ve žhavé peklo bez kousíčku stínu. Výšlap zabere asi 2 hodiny, stoupání je dobře zvládnutelné jak pro děti, tak starší osoby.

Cestu na horu vám čas od času zpestří prasata, koně, kohouti, nebo třeba psi, díky nimž je cesta (zejména pro děti) mnohem zábavnější. S trochou štěstí zahlédnete také poníky, papoušky nebo obřího hlemýždě – což jsou jedni z dalších obyvatel hory. Dávejte pozor pod nohy, abyste některému z nich nepřivodili úraz.

Ta největší odměna však čeká na vrcholu hory, v podobě překrásných panoramatických výhledů po okolí. Z vrcholu Mount Tapioi si budete moct vychutnat jedinečné výhledy na ostrovy Tahaa, Bora-Brora, Huahine, korálové útesy v azurovém moři okolo ostrova Raiatea, bujnou vegetaci hory a ostrova, laguny a v neposlední řadě pohled na výchozí bod - město Uturoa s jeho přístavem, letištěm a obchody. Na vrcholu Mount Tapioi se tyčí vysílač.

Mount Tapioi v Polynésii

Než na výšlap na horu Mount Tapioi vyrazíte...

Na túru vyrazte ideálně hned z rána, než sluníčko získá na síle. Nezapomeňte na dobrou obuv, pokrývku hlavy a hlavně dostatek vody.

Pošlete nám svoji vrcholovou fotku!

Zeptejte se nás

Jsme připraveni zodpovědět jakékoliv vaše dotazy. Nejste si jisti vhodností termínu, programu, fyzickou náročností nebo vás zajímá něco jiného? Ozvěte se nám telefonicky, emailem, případně využijte kontaktní formulář.